Veelgestelde vragen over Kunstgras

Kunstgras wordt een steeds populairder product, zowel professioneel als particulier. De consument heeft wel nog steeds een heleboel, vaak uiteenlopende vragen i.v.m. kunstgras. Deze vragen gaan over onderhoud, duurzaamheid, veiligheid, milieu, gebruik en installatie van het kunstgras. Wij van ForeverGREEN kunstgras® hebben dan ook een overzicht gemaakt van de meest voorkomende vragen.

1.Is het ForeverGREEN kunstgras® waterdoorlatend?
Ja, het kunstgras is waterdoorlatend. Elk type kunstgras heeft kleine gaatjes(drainagegaatjes) in de “backing” zitten zodat het water afgevoerd kan worden.

2.Wat is de duurzaamheid van ForeverGREEN kunstgras®?
Als het kunstgras dient voor particulier gebruik is het zeer duurzaam.

3.Moet het ForeverGREEN kunstgras® onderhouden worden?
Het kunstgras vraagt een minimum aan onderhoud. De gevallen bladeren of takjes kunt u met een hark, bezem of bladblazer zeer gemakkelijk verwijderen. Soms moet u de kunstgrasvezels eens opborstelen. Als u zware materialen op het kunstgras plaatst, zult u na het verwijderen deze plaats ook terug moeten opborstelen met een harde bezem (borstelmachine). Hetzelfde scenario na het wegnemen van een opbouwzwembad.
Verder heeft u geen onderhoud aan het kunstgras. Alleen maar genieten!

4.Is het ForeverGREEN kunstgras® brandveilig?
Het is niet aan te raden uw BBQ rechtstreeks op het kunstgras te plaatsen. Vallende kolen zullen ervoor zorgen dat u kunstgras plaatselijk verschroeide plekken gaat nalaten. Het kunstgras zal niet ontvlammen!

5.Kan een mol het ForeverGREEN kunstgras® vernielen?
Een mol kan niet door de "backing" van het kunstgras heen en kan daarom het kunstgras niet beschadigen.

6.Kan ik het ForeverGREEN kunstgras® zelf installeren?
Ja, dat is perfect mogelijk. We hebben een installatiehandleiding die u kan helpen bij het installeren van het kunstgras. U kunt tevens de benodigdheden zoals lijm, lijmband, geotextieldoek enz. bij ons verkrijgen. Ook zal ForeverGREEN u de nodige tips geven om het kunstgras als een echte vakman te plaatsen!

7.Kan ik het ForeverGREEN kunstgras® komen bekijken?
Ja wij hebben een showrooom. In onze kunstgras showroom kan u de verschillende soorten kunstgras bekijken en tevens zullen wij u ook uitgebreid informeren over de verschillende mogelijkheden en u een deskundige uitleg verlenen.

8.Waar kan ik het ForeverGREEN kunstgras® leggen?
Tuinen, dakterassen,balkon, rond zwembaden, speelvelden, indoor-outdoor sportvelden: alles is mogelijk. ForeverGREEN kunstgras is steeds in ontwikkeling om u een perfect uitgebalanceerd gamma kwaliteitskunstgras aan te bieden.

9.Is het ForeverGREEN kunstgras® kleurvast?
Het ForeverGREEN kunstgras heeft een zeer hoge UV-bestendigheid. U zult dus jaren kunnen genieten van een gezonde, frisse, groene tuin.

10.Kan ik het kunstgras op een helling leggen?
Dat is perfect mogelijk. Het ForeverGREEN kunstgras zal zich aanpassen aan de ondergrond. U zult wel een paar verankeringen meer moeten voorzien (gegalvaniseerde nagels of u-pennen die de kunstgrasmat op zijn plaats houden).