Aanleg Kunstgras

Zelf ForeverGreen ® Kunstgras installeren is helemaal niet moeilijk en wij staan klaar om antwoord te geven op uw vragen.

Benodigdheden:

  • Kunstgras
  • Stanley mes
  • Lijm
  • Lijmband
  • Lijmkam
  • Geotextiel drukverdelende onderdoek
  • U pennen
  • Bezem

* U kan de lijm,lijmband en lijm kam ook vervangen door ENKELZIJDIGE ZELFKLEVENDE LIJMBAND !

Aanleg

U kunt het ForeverGREEN ® kunstgras het best plaatsen op een stevige en stabiele ondergrond. Hieronder een voorbeeld van de plaatsingswijze:

Verharde ondergrond

In principe kan kunstgras aangebracht worden op zwarte grond zonder stabilisé of brekerzand aan te voeren. U moet er alleen zeker van zijn dat u ondergrond het water goed afvoert.Het beste resultaat zal u bereiken door kunstgras op een stabiele, draagkrachtige, egale en voldoende waterdoorlatende ondergrond aan te leggen. De opbouw van de kunstgras ondergrond kan worden vergeleken met die van klinkerbestrating.

Bestaande tuin

Eerst het oude gras verwijderen en de zwarte grond egaliseren (afhankelijk van de bodemtoestand). Vervolgens 5 à 10cm brekerzand,poche of stabilisé aanbrengen.

Dan kunt u de grond goed aantrillen (d.m.v. een trilmachine of rol - in de meeste verhuurbedrijven aan zeer lage prijzen te ontlenen) of inwateren. Daarna zorgvuldig egaliseren. Zo ontstaat er een zeer stabiele, stevige en vlakke ondergrond.

Geotextiel onderdoek aanbrengen indien u wenst. Zorg er wel voor dat als u deze doek aanbrengt dat de stukken mooi alles bedekken!

Uitrollen Kunstgras

Als u het kunstgras uitrolt is het belangrijk dat de vezelrichting van het kunstgras allemaal in dezelfde richting wijst. Het mooiste resultaat bekomt u als u de vezelrichting legt naar de zijde waar de meeste kijk op is (dus naar u laten toewijzen). Zorg ervoor dat het kunstgras ongeveer 3 cm over de bedekte oppervlakte ligt. Zo kunt u achteraf alles mooi afsnijden met een stanleymes voor het mooiste resultaat.

Snijden

U kunt het kunstgras eenvoudig op maat snijden met een stanleymes. Snij het kunstgras aan de onderkant, zodat u de vezels niet kapot snijd. Dit zorgt voor een mooier resultaat. Let op dat u het kunstgras nooit direct strak op maat snijd. Het kunstgras kan naar verloop van tijd nog iets inkrimpen. Laat daarom 1 à 2 cm extra gras zitten en werk dit weg in de grond of onder het straatwerk.

Lijmen

Bij het lijmen van het kunstgras plooit u de kanten die gelijmd moeten worden ongeveer 35cm naar binnen toe. U plaatst de lijmband in het midden tussen de 2 stroken kunstgras. Breng de lijm aan op de lijmband. Sla nu de stukken kunstgras terug naar elkaar toe. Laat deze mooi aansluiten en goed aandrukken voor een perfect resultaat. Werk netjes zodat er geen lijmresten aan het schoeisel blijven kleven.

Werkt u met de enkelzijdige zelfklevende lijmband plooit u ook de kanten die gelijmd moeten worden naar binnen. U plaatst de lijmband in het midden tussen de 2 stroken kunstgras. U trekt de beschermingsfolie van de zelfklevende lijmband.Sla nu de stukken kunstgras terug naar elkaar toe. Laat deze mooi aansluiten en goed aandrukken voor een perfect resultaat.

Bevestigen van het kunstgras

Kunstgrashaken of u pennen of inox nagels beschermen uw kunstgras tegen opwaaien of verschuiven met deze speciale kunstgras U-pennen. Deze kunstgras haken zijn eenvoudig aan te brengen. U steekt de pennen door het kunstgras in de grond. Wij raden u aan om elke halve meter een kunstgrashaak aan te brengen. Een alternatief is om in de hoeken van paaltjes te verwerken in de grond of stabilise en het kunstgras hierop te bevestigen.

Opborstelen

Omdat de kunstgrasvezels heel de tijd plat zitten op de rol is het gewenst om het kunstgras op te borstelen tegen de vezelrichting in. Dit kan machinaal (beste en snelste resultaat) of manueel met een harde kunststof bezem.

Inzanden

U kan uw kunstgras ook inzanden. Het instrooizand verzwaard en stabiliseert de kunstgrasmat en zorgt tevens ook voor de ondersteuning van de kunstgrasvezels. Het gebruik van instrooizand verlengt de levensduur van uw kunstgras.

Bij het gebruik van invulzand gaat de kunstgrasmat minder krimp vertonen. Door het gewicht van invulzand blijft de kunstgras mat nog meer op zijn plek liggen.
Wij adviseren dan ook om instrooizand te gebruiken voor kunstgras in uw tuin. Zo kan je lekker lang genieten van een mooi strak resultaat.